נפגשים כל יום רביעי בשעה 13:00 במסעדת איזבלה בר, חיפה
Meeting every Wednesday on 13:00 at Isabela bar restaurant, Haifa

02/06/2010 - ישיבה עסקית

הישיבה העסקית של 2 ביוני נפתחה על ידי הנשיא אלברט לינקולן, שברך את הנוכחים. לא היו אורחים מבחוץ בישיבה זו כנהוג בישיבות עסקיות. פה המקום לברך את נשיא מועדוננו , ואכן פסוק השבוע שהובא על ידי נפתלי בלבן הוקדש לתיאור  נוסח הענקת התואר ד"ר לפילוסופיה לשם כבוד  שהוענק ערב קודם לכן מטעם אוניברסיטת חיפה.

להלן התרשמותו של העורך מהטקס: תואר ד'"ר לפילוסופיה לשם כבוד מטעם אוניברסיטת חיפה לנשיאנו אלברט לינקולן.
רבים מחברי המועדון נכחו בערב יום שלישי   ב 1 ליוני בערב חגיגי ומרהיב של פתיחת המושב הל"ח של חבר הנאמנים של אוניברסיטת חיפה שנערך בהיכל הקונגרסים. במסגרת זו שבה הוענק פרס "אות המנהיגות" לנשיא המדינה מר שמעון פרס , הוענקו ל 6 נבחרים  תוארי ד"ר לפילוסופיה לשם כבוד, בין הנכבדים  ומובילי דרך בקהילה ובמדע דוגמת השייך מואפק  טריף  שהינו הסמכות הדתית הגבוהה ביותר עדה הדרוזית בישראל, ועד לחתן פרס נובל הכימיה שנת 2004 אהרן צ'חנובר, בלטה דמותו של נשיא מועדוננו הנוכחי – ד"ר אלברט לינקולן לו הוענק התואר המכובד בהוקרה על תרומתו לחברה בישראל בכלל ולעיר חיפה בפרט. על תרומתו לקידום ערכי ההבנה ההדדית הדו קיום והפלורליזם התרבותי – ערכים הטבועים במהותה של אוניברסיטת חיפה.
הוענק בכבר לנשיאים וראשי עולם, (כולל שמעון פרס), לאמנים ומוסיקאים מובילים וליחידי סגולה בתחומי המדע, האמנות  והסיוע לקהילה ולחברה בישראל. בכך מצטרף נשיאנו לחברי מועדון רוטרי חיפה אחרים שזכו לתואר ד"ר לפילוסופיה לשם כבוד של אוניברסיטת חיפה-  ראובן הכט  והרי זסלר.

הנשיא המכהן של מועדוננו- מוןעדוםן רוטרי חיפה, ז"ר אלברט לינקולן נולז בשנת 1945 בארצות הברית, צאצא ישיר של הנשיא השלישי של ארצות הברית תומאס ג'פרסון ונצר למשפחתו של הנשיא ה 16- , אברהם לינקולן. בארבעים השנים האחרונות חי באירופה, באפריקה ובמזרח התיכון, ומשמש כמזכיר הכללי של הקהילה הבהאית העולמית מאז 1994.
לינקולן הינו בעל תואר ראשון  B.A ) ) בהצטיינות מאוניברסיטת הרווארד ותואר ז"ר במשפטים (J.D ) מאוניברסיטת שיקגו. במסגרת עבודתו המשפטית פעל לינקולן בארבע ארצות (צרפת, הרפובליקה המרכז אפריקאית, קמרון וחוף השנהב), בשלוש שפות, ובתחומים משפטיים שונים החל בזכויות אדם, קניין רוחני ואוצרות טבע, ועד דיני נזיקין ומשפט פלילי. במהלך עבודתו געורך דין ברפובליקה המרכז אפריקאית, הגן לינקולן על אזרחים שנרדפו על רקע דתי או פוליטי, וכן על בעלי תפקידים ציבוריים רשמיים שהועמדו לדין בעקבות הפיכה צבאית. 
לפני מינויו למזכיר הכללי של הקהילה הבהאית העולמית שימש לינקולן כנציג המיוחד של הקהילה באפריקה, וכיהן בתפקידים שונים במועצות הקהילות הבהאיות של מדינות אפריקה,שם התגורר בין השנים 1993-1972 , כגון: יושב ראש, סגן יושב ראש, מזכיר, גזבר ועוד כמו יתר התפקידים שמילא בקהילה הבהאית, תפקידו הנוכחי כמזכיר הכללי העולמי נעשה בהתנדבות וללא שכר.
תקופת כהונתו הנוכחית בת 16 השנים מתאפיינת בהידוק הקשר בין הקהילה הבהאית לבין הרשויות ואזרחי ישראל, בני כל הדתות. ציוני הדרך בפועלו בישראל הם השלמת הגנים הבהאים בחיפה, שהפנו לאחד מאתרי התיירות הפופולאריים ביותר בארץ. השקת תכניות לפיתוחם של שלושה אתרים בהאיים קדושים והיסטוריים בעכו ובגליל המערבי; וצירופם של האתרים הבהאים בחיפה ובעכו לרשימה היוקרתית של מורשת עולמית של ארגון החינוך המדע והתרבות של האו"ם (אונסק"ו).
חייו ופועלו של לינקולן מתאפיינים באמפתיה ובאהבת אדם. בחתירה לעמדה עקרונית בנושאי שוויון ואחווה אנושית המבוססת על הערכת השונה, דרכו היא דרך של שירות צנוע, הדברות סובלנית ושיתוף פעולה. גישה זו עולה בקנה אחז עם רוחה התרבותית של  העיר חיפה, והודות לה זכה לינקולן לאמונם של המגזרים השונים באוכלוסייה. אמון זה בא לידי ביטוי בקבלת מגן הסובלנות מתנועת הרוטרי בישראל בשנת 2004 ובתואר "יקיר בית הגפן" שהוענק לו על ידי המרכז הערבי יהודי הנודע בחיפה.
בתפקידו הנוכחי משקיע לינקולן מאמצים מתמשכים בפיתוח יחסי שיתוף פעולה בין המרכז הבהאי העולמי ובין אוניברסיטת חיפה. לאורך השנים נשא הרצאות בפקולטה למשפטים, בחוג להיסטוריה של המזה"ת ובחוג לגיאוגרפיה ולימודי הסביבה. בין היתר ארח עשרות ביקורים של סטודנטים וסגל אקדמי במרכז הבהאי העולמי, והיה מעורב אישית בייסוד סדרת הרצאות פתוחות לציבור בנושאים הקשורים לדת הבהאית, המתקיימות מזה עשר שנים. במהלך תקופה זו העניק המרכז הבהאי  העולמי מלגות  לסטודנטים לתארים מתקדמים, ופתח את ארכיוניו לטובת תוכניות מחקר, אחז המחקרים הוביל לפרסום ספר פורץ דרך בנושא תרומת הקהילה הבהאית לחינוך המודרני באיראן.

לאחר הבאת ברכות הרעות בישיבה העסקית על ידי אלי חכים הגיעה העת לברכה הבינלאומית.הברכה הבינלאומית הובאה על ידי חברנו הנחרץ זאב מטר, שבחר במועדון רוטרי קלאב אנטוורפן. Rotary Belgium - District 2170 - Zone 18 - Rotary Club of Antwerpen. וכה אמר מר מטר: את הפגישה העסקית היום המסיימת את שנת הרוטרי 2010 - 2009 החלטתי להקדיש לראובן הכט ז"ל התורם והמתרים שהשאיר למועדונינו הן את קרן הכט - קרן המלגות על שמו ושם אשתו אדית ז"ל שנועדה להעניק מלגה שנתית לתלמיד או סטודנט בעבודה הקשורה לארץ ישראל והן תמיכה כספית לפעילות המועדון מקרן הכט המנוהלת ע"י דירקטוריון חיצוני. שנה בשנה מוקצב מענק למועדון בשם הקרן והעומד בראשה היום כאשר אנו ממעטים להזכיר את מי שבפועל הקים את הקרן והפיח בה רוח של תרומה לקהילה, את מברנו רובן כפי שקראו לו בבזל.
ראובן הכט נולד באנטוורפן, כרודולף צ'ארלס הכט בשנת 1909  כבנם של יעקב ואלה הכט. יעקב ואחיו הרמן היו המייסדים של חברת הספנות "ראנאנייה-נפטון" ולה צי ספינות מטען ששייטו לאורכם של נהרות הריין, המאנקר ונקאר. בגיל תשע עבר עם הוריו להתגורר בבזל שם הדריך בצעירותו בתנועת הנוער הציונית 'כחול-לבן'. בשנים 1933-1928  למד באוניברסיטאות של מינכן, ברלין והידלברג ולקח חלק בהתאגדויות אקדמאים ציונים. בשנה 1933  הוענק לו הואר דוקטור במדעי המדינה בהצטיינות יתרה מאוניברסיטת היידלברג. בנוסף לתחום התמחותו המקצועית, למד גם ארכאולוגיה, תולדות האמנות, היסטוריה של העולם העתיק,ונומיסמטיקה , כאשר מאמרו הראשון שעניינו נומיסמטיקה ראה אור בעת היותו בן תשע עשרה שנים. העניין שלו באיסוף ארכאולוגיה ואמנות התפתח בד בבד עם הלהט הציוני ושני התחומים היו כרוכים זה בזה כל ימי חייו.
ב  1936- עלה ראובן הכט ארצה, וב 1939  יצא בשליחות האצ"ל לאירופה. הוא פתח משרדי עליה ב' בציריך ובפריז. ובתקופת מלחמה העולם השנייה שימש כנציג ארגוני הצלה יהודים שונים בשוויץ, ולאחר המלחמה היה מעורב בפעולות הצלה במערב אירופה, מיד לאחר קום המדינה הציע לממשלה הזמנית להקים רשה מבמגורות בנמלי ישראל. את הזיכיון להקמת 'דגון בתי-ממגורות לישראל בע"מ, בנמל חיפה  קיבל עוד ב- 1950 . ב-  1981 הקים גם אה 'ממגורות  אשדוד .
הכט היה מיוזמי וממקדמי אוניברסיטת חיפה, ונמנה עם חבר הנאמנים והועד הפועל שלה משנה 1971 ועד יום מותו . ב1973 הקים  באוניברסיטת חיפה אה 'מוסד הרצל לציונות ולימודה', וב 1974 -את 'הקתדרה לציונות והיסטוריה ע"ש ראובן הכט.. ב-  1978 הגה אה רעיון "דרך הדורות" ,הגן הארכאולוגי בפארק הכרמל. ב- 1984 יזם והקים באוניברסיטת חיפה את מוזיאון ראובן ועידית הכט.  ראובן הכט היה הראשון שהוענק לו  תואר ד"ר לפילוסופיה לשם כבוד מטעם אוניברסיטת חיפה , תואר שהוענק אמש גם לנשיא מועדוננו אלברט לינקולן.
ראובן הכט ששימש ביועצם האישי של ראשי הממשלה מנחם בגין ויצחק שמיר, התלווה אליהם בשליחויות ולמסעות ותרם רבות להסברת העמדה בעיקר במדינות מערב אירופה, בשנת 1984 זכה בפרם ישראל למפעל חיים ותרומה לחברה ולמדינה.
מכאן שלוחה ברכתי למועד  Rotary Club of Atwerpen מאזור 2170 שהתחיל פעילותו ב 1926 . המועדון נמנה על 91 מועדונים באזור ובו 3508 חברים השיך לאזור 18 ברוטרי הבינלאומי. במועדון 66  חברים הנפגשים בכל יום חמישי בשעה 12.15 ב Chateau Den Brandt . אבקש להרים כוסית ברכה למועדון Rotary Club of Atwerpen ולזכור ולא לשכוח את חברנו ראובן הכט ואשתו אדית זכרונם לברכה ואת חברנו אדלמן צבי ז"ל ששרת כמנכ"ל ממגורות דגון משך שנים, שהיה עבורי חבר יקר שקבל אותי בשמחה ובחיבה חברית למועדון, ולצרף לברכה את חברי המועדון אברהם עקביה, מנחם חכים ואריה מהולל שהיו חברי הדירקטוריון של ממגורות דגון בברכת אריכות ימים ואחרון חביב את מברנו אדולפו אידלשטיין עמיתו של ראובן הכט לנושא הנומיסמטיקה.

לאחר תום שלבי הטכס הרוטריוני הוחל בדיון והצגת המאזנים הסופים לשנת 2008 ויוני 2009, הציג  את הנושא נ"ל אלי ליכטר שגם היה גזבר בתקופות הנדונות.  עיקר הויכוח היה מטעם ועדת הביקורת שהמליצה ודורשת להגיש תקציב ולא מאזן בוחן של רואי חשבון, ואחת ל3 חודשים ליידע את החברים אל מצב התקציב ועמדת המועדון יחסית לתקציב שהוצע ואושר בתחילת השנה.  גבי אשד  שהיה גזבר מסור ונאמן בשנה החולפת התריע על כך שבמעבר מקדנציה לקדנציה על הנשיא היוצא לעדכן את הנשיא הנכנס, וכנ"ל על בגזבר היוצא לעדכן את הגזבר הנכס בכל ההתחייבות שבנועדון נתן ולא בושלמו  בקדנציה שהסתיימה על מנת שהצןןת החדש לא יעמוטד בפני "הפתעית" בלתי צפויות. לאחר דיונים, שקלא וטריא - אישרו החברים את הדו"ח וןהמאזן לשנת 2008  והפעם -סופית...
2025 © כל הזכויות שמורות למועדון רוטרי חיפה
bullet