מפגש מועדון -16 ביולי, 2014: מרצה אורח אמנון בוים - "צפונותיה של סין"
הנשיא המכהן יוסי כפירי, פתח את מפגש המועדון שלישי לשנת הרוטרי הנוכחית, וברך את המרצה האורח- מר אמנון בוים, את האורחים והאורחות, בינהם נגידת האינרוויל ישראל אורנה גן-צבי, נחמה וואנו, דליה אסמן, רחל הולצר ומירי ליכטר., וכן את קהל החברים הרב. ברכה מיוחדת שלוחה לנ"ל סעיד אליאס להולדת נינתו החמישית (!) ותודה על תרומתו הנאה למועדון. ברכה חשובה נוספת נשלחת לזוג אריה ומרטה חזון החוגגים השבוע את יום נישואיהם ה -60, ותודה על היין שהוצב מטעמם יל השולחנות ואפילו על שולחן הנשיאות.
את פסוק השבוע הביא חברנו האני אלפאר: כולנו במועדון רוטרי חיפה חייבים להדגיש שאפשר גם אחרת. העיר חיפה מייצגת את החיים בשותף בין כל בני העדות. השבוע ארגן האני כנס של כ 500 איש, יהודים וערבים ודרוזים בנצרת,לרגל הרמדאן. הוא הביא את ברכת השבוע ש האפיפיור שאמר (בתרגום ישיר)-,"כבדו איש את רעהו ותסלחו בהיות לכם ריב איש עם אחיו. קדוש ברוך הוא סולח לכם ועל כן סילחו איש לרעהו".
לאחר ברכות הרעות שהובאו על ידי ר/עמירם אסמן, הביא נ"ל נחום לדר את הברכה הבינלאומית: השבוע הסתיים פסטיבל המונדיאל בניצחונה של נבחרת גרמניה על ארגנטינה. לרגל האירוע, ובהיותי בעד האנדרדוג, בחרתי השבוע לברך את נבחרת ארגנטינה על הגעתה למעמד הגמר דרך ברכה בינלאומית למועדון ארגנטיני, ובאותה רוח נברך מועדון לא מעיר הבירה החזקה בואנוס איירס אלא ממקום "נידח" יותר, מהמחוז קורדובה. נברך אם כן את מועדון רוטרי קורדובה ( (Rotary Club de Cordoba. המועדון נוסד ב 1927 , ונמצא באזור 4815 . נפגשים כמונו בכל יום די בשעה 13:00 במלון שרתון בעיר, והם תומכים במועדוני אינטראקט ורוטאראקט . הבה נרימה כוסית של ברכה למועדון קורדובה ארגנטינה!
נ"ל גדי כהן קיבל את רשות הדיבור ואמר: לפני שמונה חודשים התקיים פרויקט האינסטיטיוט של הרוטרי בירושלים. בין הפעילים הבולטים היה גם חברנו ר/שלמה פלדהמר שעבד קשה במסגרת הפעילויות של האינסטיטיוט והביא כבוד רב למועדוננו. על כך מוענקת לו היום תעודת הוקרה בהערכה על פועלו.
יו"ר אפיק המועדון ר/אריה ברגמן מסר פרטים לגבי התוכניות הקרובות של פעילויות המועדון: ערב בין מועדוני בליאו בק, סיור בתערוכה וארוחה בבי"ס ויצ"ו, ביקור בבית מגל למעוניינים, וביקור וארוחה במוזיאון הכט שבאוניברסיטה בחיפה.
המרצה האורח, אמנון בוים, הוצג על ידי נ"ל אלי ליכטר: אמנון בוים, תושב רמת ישי, מדריך טיולים מוסמך המלווה קבוצות לטיולים בסין וטייל ותיק בזכות עצמו, שהה בסין במשך שנה, למד את השפה הסינית וערך מסעות וטרקים כתרמילאי ברחבי ארץ זו. במהלך שהותו שם, ספג את החוויה הסינית האנושית דרך לימוד המסורות, המנהגים, הדתות ואורחות החיים של הסינים במהלך שהותו שם נדבק בחיידק הסיני. אמנון, יליד קיבוץ רמת דוד שהחקלאות וחיי הכפר הם חלק מילדותו וחייו כצעיר בקיבוץ, מספר על חיי הכפר בסין העתיקה, וגם בסין כיום, זו הענייה והסובלת במשך דורות, זו שקראנו ושמענו עליה בילדותנו, זו היא סין שבאמת מעניינת. בשנת 2001, באמצע החיים, לקחו אמנון בוים ורעייתו חופש מעבודתם, עזבו את ביתם, משפחתם וכל יתר עיסוקי היומיום, ויצאו לסין. הם התגוררו במשך שנה בטיאנג'ין, בה למד אמנון באוניברסיטה לשפות זרות, טיילו באתרים רבים ומגוונים, ראו נופים ופגשו אנשים. על תיאורי החוויה יוצאת הדופן הזו מבוסס ספרו "גאו שו" )גאו שו, שמשמעו עץ גבוה, הוא השם הסיני שהעניקו לו בסין). במהלך שהותו בסין, טייל רבות באזורים העניים של דרום סין, גר בכפר של בני המיעוט שנקרא מיאו, עבד עם נשות השבט בקטיף עלי התה, ועם הכפריים בחריש של ערוגות האורז המוצפות תוך התבוססות בגללי הבופלו שמשכו את המחרשה. זוהי סין שהולכת ונעלמת תחת דורסנות הציוויליזציה ה"מפותחת" והקפיטליסטית.
המרצה פתח בדבריו והשלים מספר נקודות בתולדות חייו. הוא יליד קיבוץ בעמק יזרעאל, למד בטכניון, ועם סיום לימודיו החל לעבוד במערכת הביטחון בתקופת פיתוח וביצוע פרויקט מטוס הלביא. כשהפרויקט נסגר בארץ בשל הלחץ האמריקאי, למרת שאב טיפוס של הלביא נבנה והושלם, החלו מהנדסים רבים שעסקו בפרויקט לחפש מקומות עבודה בעולם בהם הידע שרכשו יוכל לעזור להם לפרויקטים הנדסיים בנושא. בין השאר, התגלגל גם לסין בעזרת אייזנברג שישב שם באותה תקופה. במהלך שהותו שם נדבק ב"חידק הסיני". עם סיום העסקתו בסין, חזר לחיפה, ובאתה תקופה היה משבר בארץ והיה קשה למצוא פרויקטים בתחום מומחיותו. החל ללמוד סינית עם מורה פרטית, ובשנת 2001 עזב פה הכול ונסע לסין לבית ספר לשפות בטיאנג'ין של למד סינית מן המניין. חי כשנה בכפרים בדרום סין, והתוודע לאורחות החיים של בני המיעוטים השונים. עם שובו החל לעסוק בענייני תיירות , ולוקח כיום עימו כמדריך קבוצות לכ 20 יום בסין מהם כ4 ימי טיול בכפרים השונים בדרום סין. במחוז יונאן הדרומי בסין יש כ 56 בני מיעוטים מסוגים שונים, בקטע של כ 400 ק"מ. שבטים שונים וניבי שפה שונים ומשונים. הוא מציג סרטון על שבט "ארוכות הקרניים"- וטכס קבלת האורחים בכפרן. הן עומדות בשורות, עם צלוחיות יין אורז, כשבשערותיהן מוחלים גזרי עץ הבולטים לצדדים ונראים כקרניים. בשבט אחר הנשים מוסיפות שיער ופאות ויוצרות תסרוקות ענק המתנוססים כמגדלים על ראשיהן.
הוא סיפר איך לקח חלק בחריש במחרשה רתומה לבופאלו ושדות הבוץ והמים של האורז, וכיצד האיכרים שותלים את שתילי האורז בעזרת הצמדתם לבוהן ברגל ודחיפתם בבוץ. יש כ 7000 זני אורז שונים, חלקם נמוכים וחלקם גבוהים, כאשר הגבוהים נוטים להישבר ברוח ואז הם טובלים במי הבוץ ונרקבים, ולכן עדיפים הזנים הנמוכים. הוא הראה תמונות של דייש האורז על שולחנות מתאימים לכך בכפרים. תושבי שבט אחר נצבעים בצבעי אינדיגו כחול חזק. בכל כפר עומד מגדל ובו תוף שמשמש לאזעקות וגשר מים/רוח. הגברים בחלקם גלוחים פרט לצמה.
המרצה הראה מספר סרטוני וידאו של קבלות פנים בכפרי מיעוטים שונים, וכן נופים מיוחדים לסין של שדות האורז ומדרונות ההרים עם מטעי התה. את הספר אותו כתב על התקופה בה שהה בסין בכפרים ובביה"ס לשפות, וחלק מהחברים רכש אותו למזכרת.
חברנו ר/שלום וואנו הודה למרצה על הרצאתו המעניינת שחשפה ט`ח מצפונותיה של דרום סין על מיעוטיה השונים. הנשיא המכהן יוסי כפירי העניק למרצה את הדגלון, הקיש בפעמון, (גונג היה מתאים פה יותר) ונעל את המפגש המעניין.
---------------------------------
כתב וערך: ר/יורם קנטר
צילומים : ר/יורם נאומן
- עמוד הבית
- אודות המועדון
- מפגשי המועדון
- מפגשי 2024-25 נתן פלדמן
- מפגשי 2023-24 ישי הרמתי
- מפגשי 2022-23 שלומית קירשטיין
- מפגשי 2021-2022 הנשיא ארז ישכרוב
- מפגשי 2020-21 הנשיא שלומי פורמן
- מפגשי 2019-2020 הנשיא מנחם גץ
- מפגשי 2018-2019 הנשיא שחר שבו
- מפגשי 2017-8 הנשיא גידי ינאי
- מפגשי 2016-2017 הנשיא צבי יצחקי
- מפגשי 2015-16 הנשיאה יוכי פלר
- מפגשי 2014-15 הנשיא יוסי כפירי
- מפגשי 2013-14 הנשיא משה גן צבי
- מפגשי 2012-13 הנשיא נחום לדר
- מפגשי 2011-12 הנשיא צבי ענר
- מפגשי 2010-11 הנשיא דני פסלר
- מפגשי 2009-10 הנשיא אלברט לינקולן
- מפגשי 2008-9 הנשיא גדי כהן
- מפגשי 2007-8 הנשיא אורי שנבל
- מפגשי 2006-7 הנשיאה דליה שיצר
- מפגשי 2005-6 הנשיא שאול דאנג'לי
- חברי המועדון
- אפיקי המועדון
- קרנות המועדון
- צור קשר
- ENGLISH