מפגש ערב חגיגי לכבוד החנוכה – 21 בדצמבר, 2011- כ"ה בכסלו תשע"ב
באוירה חגיגית נערך מפגש המועדון ה -19 לשנת הרוטרי 2010-2011 באולם הנשפים של מלון הר הכרמל. ערב כולל בני/בנות ה זוג , ילדים ונכדים ואורחים כולל צעירי פרויקט צהלה וכבוד הרב אליעד סקורי מרבני צוהר שבא לברך ולהרצות בקצרה על מסורת חג החנוכה
לאחר שהחברים והאורחים סעדו את ליבם במיטב התבשילים שהעמיד לרשותנו השף של מלון הר הכרמל, קינחו בסופגניות חמות ומתוקות ושאר דברי תרגימא, פתח הנשיא המכהן צבי ענר את הערב, ר/דורון מאוטנר הידוע בקולו הערב הוזמן לשיר את ברכות הדלקת הנרות המסורתיות, וביחד עם חנוכיות נלוות שהדליקו הנכדים, הדליק את הנר השני של החנוכה בחנוכיה המהודרת. הצטרפה אליו בשירי חנוכה ולאחר מכן שירים ישראלים נוספים- הזמרת הילה הררי, שהופיעה בהתנדבות, ולבקשת הנוכחים הוסיפה והנעימה בקולה הערב שירים נוספים מהארץ והעולם.
הטכס הרוטריוני המסורתי נפתח בברכות הרעות שהביאה חברתנו נאוה וילבך. את פסוק השבוע- הביא ר/ נפתלי ויטמן: בשנת 167 לפנה"ס החלו החשמונאים להנהיג את ההתקוממות נגד השלטון הסאלוקי בארץ ישראל ,זאת על רקע גזירות השמד, איסורים שהוטלו על ידי השלטון הזר על קיום המצוות_היהודיות. בשנת 164 לפנה"ס הצליחו המורדים לשחרר את ירושלים ובית המקדש משלטון היוונים והמתייוונים. שתחת שלטונם שבת בית המקדש מפעילות כשלוש שנים. אף שהמרד לא נגמר, והלחימה בארץ ישראל המשיכה כעשרים שנים נוספות, נקבע תאריך החג בימי השיא של המאבק - ימי שחרור המקדש וירושלים, הדיכוטומיה הבאה לידי ביטוי במקור ימי החנוכה, נס דתי וניצחון לאומי, משתקפת בדרך ציון ימים אלה בישראל. יש המדגישים את הנס הדתי: נס פך השמן ועזרת השם בהשגת הניצחון, ולעומתם יש המדגישים את הניצחון המלחמתי הלאומי, דוגמה להדגשת הבחינה הלאומית שבחנוכה היא השיר "אנו נושאים לפידים" (מלים: אהרן זאב, לחן: מרדכי זעירא), שהפך לאחד מסמלי החנוכה המודרניים (ומושר גם בטכס הדלקת המשואות ביום העצמאות).
אנו נושאים לפידים בלילות אפלים, זורחים השבילים מתחת רגלינו:
ומי אשר לב לו הצמא לאור, יישא את עיניו וליבו אלינו לאור-ויבוא!
נס לא קרה לנו פך שמן לא מצאנו. לעמק הלכנו ההרה עלינו
מעינות האורות הגנוזים גילינו. נס לא קרה לנו, פך שמן לא מצאנו.
בסלע חצבנו עד דם - ויהי אור!
את הברכה הבינלאומית שהכינה ר/ אריאל מרקל הקריא מזכיר הכבוד ר/זאב מטר : בחודש דצמבר שנת 1911 (לפני מאה שנה בדיוק) הצליח האדם הראשון להגיע לקוטב הדרומי. החוקר הנורבגי רולנד אמונדסון הגיע לקוטב הדרומי - לאחר מסע שהחל בסוף אוקטובר 1911 כשהוא משיג את החוקר השני סקוט ב 37- יום. אמונדסן נולד ביולי 1872 בעיר קריסטיאנה (לימים אוסלו) בנורווגיה ומלכתחילה חשב ואף למד להיות רופא אך חיידק הגילוי בער בעצמותיו. הוא יצא למסע עם 4 מלווים 4 מזחלות ו 52- כלבים ובחודש דצמבר 1911, בדיוק לפני 100 שנה הניף את הדגל הנורווגי במרכז הקוטב הדרומי. על כן, בחרנו לברך היום, את מועדון אוסלו מנורווגיה Oslo Rotary Club, שהוא המועדון הגדול ביותר cבאירופה והראשון בין מועדוני רוטרי בסקנדינביה. הוא קיבל את הצ'רטר ביוני 1922 (כחודשים לפני מועדון קופנהגן שברכנו לפני שבוע). למרות שפעילותו החלה באוקטובר 1921 בעקבות פעילות של הסנטור האמריקאי יליד נורווגיה אולף אולסון• המועדון נקרא בזמנו מועדון קריסטיאנה כי השם אוסלו ניתן לבירת נורווגיה רק בשנת 1924 . במועדון יש למעלה מ 200- חברים. פול האריס עצמו ביקר במועדון בשנת 1932 במלאת למועדון עשרים שנה. המועדון משתייך לאזור 2310 והחברים נפגשים כל שבוע במלון גרנט בימי חמישי בשבוע בשעה 45 :11 בבוקר בתיאטרון הנורבגי באוסלו. הרימו כוסיותיכם בברכת Skal למועדון אוסלו רוטרי קלוב הנורווגי.
ר/משה גן צבי הציג את המרצה האורח לחנוכה-כבוד הרב אליעד סלוק. היה ר הקהילה בטירה ונמנה על רבני צוהר. נ+5 ילדים, שרת בצה"ל כרב צבאי בצנחנים.לאחרונה התמנה כרב הקהילה של שכונת רמת אשכול. בפתח דבריו ציין הרב שאין באולם עזרת נשים וכולם הקשיבו הקשב היטב לשירת הזמרת ושאר הנשים. הוא נגד תופעת הדרת הנשים ולדעתו חשוב לומר זאת. הוגה מגנה את אלו הרואים עצמם ממשיכי דרך החשמונאים שנלחמים על עקרונות של מה שהם רואים כטוהר וצניעות. הרב ציין את אזכורי התנ"ך לגבי גבורת ופעולת נשים כדבורה הנביא, יעל , ויהודית. וכן את תפקידה של אחות החשמונאים בפעילות המרד. רק בשלושה חגים ביהדות נעשו ניסים: פסח ונס יציאת מצרים, פורים ונס אסתר וחנוכה עם נס פך השמן. בהלכה היהודית הנשים חיבות בכל המצוות למעט מצוות של עשה שבאו עם הזמן (כגון תקיעת שופר, בנית סוכה וכד'). מכאן שכל המצוות הנוגעות לחנוכה או פסח גם נשים חייבות בהן כגברים והדלקת נרות החנוכה היא אחת מהן. היום, ה 21 בספטמבר הוא היום הקצר של השנה, ומכאן ואילך היום הולך ומתארך, האור הולך וגובר על החושך. את נרות החנוכייה יש להדליק עם שקיעת החמה, ואורה בחושך מחבר אותנו אל מנורת בית המקדש. חלונות בית המקדש נבנו כך שהיו צרים בחלק הפנימי ומתרחבים כלפי חוץ, כך שאור מנורת בית המקדש יזרח החוצה כ"אור הגנוז"- האור המבטא את אור השמש, אור השכל האנושי, אור המדע , כל האור הגנוז והאור בלב -כל האורות המסומלים באור המנורה. חג החנוכה נחוג כיום לפי מסורת בית הלל- מדליקים את הנר הראשון ביום הראשון והולכים ועולים במספר הנרות עד ליום השמיני, בניגוד לבית שמאי שם היו מדליקין תחילה 8 נרות והולכים ויורדים במספרם עד לנר הבודד ביום השמיני של חנוכה.
הנשיא המכהן צבי ענר הודה לרב במילים חמות והעניק לו את נס המועדון וכן ספר אלבום תמונות חיפה. הוא הודה לכל המשתתפים ובמיוחד לחברים שתרמו מזמנם וממרצם להכנת הערב – לועדת הרעות, ובראשה נאוה וילבך, לחנה צוריאל, למירה רוזן, משה גן צבי וליואל גלעד מרכז קבוצת ילדי "צהלה" שחלק מחבריה התארחו עמנו הערב.
-------------
כתב וערך: יורם קנטר
- עמוד הבית
- אודות המועדון
- מפגשי המועדון
- מפגשי 2024-25 נתן פלדמן
- מפגשי 2023-24 ישי הרמתי
- מפגשי 2022-23 שלומית קירשטיין
- מפגשי 2021-2022 הנשיא ארז ישכרוב
- מפגשי 2020-21 הנשיא שלומי פורמן
- מפגשי 2019-2020 הנשיא מנחם גץ
- מפגשי 2018-2019 הנשיא שחר שבו
- מפגשי 2017-8 הנשיא גידי ינאי
- מפגשי 2016-2017 הנשיא צבי יצחקי
- מפגשי 2015-16 הנשיאה יוכי פלר
- מפגשי 2014-15 הנשיא יוסי כפירי
- מפגשי 2013-14 הנשיא משה גן צבי
- מפגשי 2012-13 הנשיא נחום לדר
- מפגשי 2011-12 הנשיא צבי ענר
- מפגשי 2010-11 הנשיא דני פסלר
- מפגשי 2009-10 הנשיא אלברט לינקולן
- מפגשי 2008-9 הנשיא גדי כהן
- מפגשי 2007-8 הנשיא אורי שנבל
- מפגשי 2006-7 הנשיאה דליה שיצר
- מפגשי 2005-6 הנשיא שאול דאנג'לי
- חברי המועדון
- אפיקי המועדון
- קרנות המועדון
- צור קשר
- ENGLISH