הנשיא אלברט לינקולן פתח את המפגש לאחר חופשת חודש אוגוסט, וברך את המרצה האורח ד"ר עודד עמיחי, ואת כלל הנוכחים. לאחר הכרזת ברכות הרעות, ופסוק השבוע אותו הביא יוסי כפירי, הובאה הברכה הבינלאומית על ידי חברנו זאב מטר : כהקדמה למרצה של היום בנושאי צבא ונשק נגד טילים, כאן המקום לזכור ולהזכיר שגם בין חברינו לשעבר היה איש צבא רב פעלים שהשאיר חותמו בישראל ומעבר לים. אני מבקש להזכיר את חבר המועדון נשיא לשעבר לשנת הרוטרי 1938-1939 , פרדריך הרמן קיש. בהגיעו לחיפה הקים הקולונל קיש את החברה לשרות' מכס ונמלים ובשמה המוכר חברה ימית חיפה בע"מ ובנוסף הי הה ליו"ר חברת אספקת המים על הכרמל וריכז רכישת קרקעות הטמפלרים וביצע במסגרת "הכשרת הישוב" רכישת קרקעות במפרץ חיפה ובקרית אתא. הוא נולד בשנת 1888 בהודו למשפחה אשר שרתה כנציגת האימפריה הבריטית בתפקידים שונים. קיש היה בוגר ה אקדמיה הצבאית המלכותית הבריטית .ב 1907 שירת בדרגת לויטננט/ סגן בגדוד ה" רויאל אינגיונרס". בשנים 1914 - 1909 שירת כאיש צבא בהודו ובבלוציסטן ובמלחמת העולם הראשונה שירת כקצין הנדסה בצבא הבריטי בצרפת שם בפצע מספר פעמים. קיש הוזכר לשבח בהדדעות רשמיות משדות הקרב וקבל אותות הצטיינות ממשלות בריטניה וצרפת והדעלה לדרגת -קולונל/ סגן אלוף. בשנת 1922 נענה להצעתו של חיים וייצמן להצטרף להנהלת ההסתדרות הציוניתj ומונה כמנהל המחלקה המדינית. בשנת 1931 פרש מתפקידו ועבר להתגורר בחיפה בה בנה את ביתו והתמסר לעיסוקיו ולפעילותו הציבורית: בספטמבר 1939 חזר כמתנדב וכקצין הבכיר ביותר מא"י לצבא הבריטי כמהנדס הראשי ושרת ב Cyrenaica Command ולאחר מכן כמהנדס הראשי של המחנה השמיני במדבר. לאחר חיפוש מצאתי שקרוב לוודאי שהרמן קיש נולד בבנגלור ומכאן שלומה ברכתי למועדון Rotary India - District 3190 - Zone 5 - Rotary Club of Bangalore,Karnataka שהתחיל פעילותו ב 1934. המועדון ובו 231 חברים נפגש כל יום שני בערב.המועדון פעיל בקהילה בנושאים הבאים: הדרכה בבתי הספר ,מילגות לימודים מקרן מיוחדת , מניעת אלימות במשפחה. אבקש להרים כוסית ברכה למועדון ataka ח Club of Bangalre Karולא לשכות את חברינו פרדריק הרמן קיש ז"ל ואת אשתו רות ז"ל ממשפחתו של סיר הרברט סמואל הנציב העליון הראשון לא"י.
ששים שניות על מנהגי עדות : חברנו ראיד עובייד הביא דברים על צום הרמדאן :חודש הרמדאן הוא החודש התשיעי בלוח השנה ההג'רי המוסלמי. החודש נקרא בשמו זה כ- 400 שנים לפני האסלאם. השם נגזר מהמלה בערבית רמד שזה החום הלוהט של האבנים כתוצאה מהשמש היוקדת בחצי האי ערב. בחודש זה צמים המוסלמים מדי יום מעלותהשחר ועד שקיעה.
וכי למה צמים ?- בחודש זה הוכתב הקוראן לנביא מוחמד ע"י המלאך גבריאל ומוחמד אשר היה עסוק בכתיבתו, צם מעלות השחר ועד השקיעה במשך חודש ימים. מכאן הצום ומשך הצום. ממה צמים: לא אוכלים ולא שותים בכלל, גם לא מים, מעלות השחר ועד שקיעת החמה. הצום כולל גם הימנעות מעישון ויחסי מין.
מנהגי החודש:
ממנהגי חודש הרמדאן - לערוך סעודות חגיגיות בלילה. לאכול תמרים ומאכלים מתוקים באופן כללי, זכר לתמרים שאכל מוחמד כשהקוראן הוכתב לו.את זמן הצום אמורים המוסלמים להקדיש לתפילה ולעיונים בדת. המנהג הוא שמשכימים קום, אוכלים סעודה כבדה, ולאחר מכן, בערב אוכלים שוב סעודה כבדה (הנקראת - איפטאר), המלווה לפעמים במשתאות וחגיגות. הזמנת אורחים.
מי צם: בצום הרמדאן חייב כל מוסלמי בוגר שהגיע לגיל 13, בין גבר בין אישה. מהצום פטורים חולים, נשים הרות או מניקות או מי שנמצא במהלך נסיעה לפחות 80 ק"מ. צמים חייבים להשלים את ימי הצום שהחסירו במועד מאוחר ובתנאי שיהיה לפני רמדאן הבא. "לילת אל-קדר" - ליל הדין הלילה החשוב ביותר בחודש הוא "לילת אל-קדר" - ליל הדין, היום ה- 27 שבו, כך מאמינים המוסלמים, נתגלה אלוהים למוחמד לראשונה. על לילת אל-קדר נאמר שהוא "טוב יותר מאלף חודשים". ועפ"י האמונה המוסלמית בלילה זה אלוהים גוזר וחותם את דינם של כל האנשים לשנה הקרובה.
רמדאן בכל החודשים: כיוון שלוח השנה המוסלמי מבוסס על שנת הירח, יוצא שכל שנה רמדאן חל אחד עשר יום לפני היום בו חל בשנה הקודמת. השנה בקיץ ובעוד כ- 7 שנים הוא יהיה שוב בקיץ.
עיד אלפיטר : סוף החודש שרואים את תחילתו של הירח המבשר את החודש הבא בלוח ההג'רי, מתחילות חגיגות עיד אלפיטר במשך 3 ימים. مضان كريم Ramadan Kareemרמדאן כרים
"חבר מציג חבר": הפעם הציג מזכיר הכבוד משה גן-צבי את חברנו החדש יחסית צבי פורר. מי שהיה מנכ"ל שומרי המפרץ. עליו אומר ראש עיריית חיפה, יונה יהב: " צבי פורר הוא האיש שגרם לכך שרמת זיהום אוויר באזור חיפה תרד למינימום האפשרי". צבי נולד ב 1947 בבוקובינה רומניה, ועלה לארץ ב1964 לקריית חיים, שם סים את ביה,ס התיכון ולאחר מכן תואר ראשון ושני בטכניון שבחיפה. נשוי לצביה, ילידת אותה העיר- בוקובינה, עלתה לארץ ב,1958 והיא מורה יועצת עם התמחות בנושא שיפור תהליכי למידה. היא יוצרת בתחום הפרוזה והשירה.פרסמה ספר פרוזה וספר שירים שזכו בפרסים וכעת עומד לצאת ספר שירים נוסף. חברת הועד הצפוני של אגודת הסופרים בישראל. לזוג שני ילדים: בן נשוי בשם גיא , אב לנכד אחד. סיים בהצטיינות יתירה את הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים ועובד במשרד יגאל ארנון בתל אביב. הבת מיכל, לומדת כיום לאחר שסיימה בהצטיינות את לימודיה באוניברסיטת חיפה בעבודה סוציאלית,מתחילה לימודיה לתואר שני באוניברסיטה העברית בירושלים. בע"ה באמצע אוקטובר מיכל מתחתנת עם איש צבא קבע רס'ן בשריון. צבי פורר הגיע ליחידה לאיכות הסביבה של עיריית חיפה בשנת 1982, אז הועסקו ביחידה 7 עובדים והיו בה שתי תחנות ניטור בלבד. אז כיהן כיועץ לענייני איכות הסביבה של ראש העירייה, אריה גוראל ז"ל. בתחילת 83' היחידה הפכה לאיגוד ערים, וכעבור שנתיים צורפו אליה שאר הרשויות המקומיות המרכיבות כיום את האיגוד. צבי פורר כמנכ"ל, יצר מספר תקדימים בישראל בתחום איכות הסביבה: בשנת 83' הוא היה הראשון שהוציא צווים אישיים למנהלים שעברו על החוק- לתחנת הכוח של חברת החשמל, לבתי הזיקוק, לנשר, לחיפה כימיקלים ודשנים ולמפעלים הפטרוכימיים.
הוא הקים איגוד ערים לתפארת - האיגוד המקצועי ביותר הקיים היום. לאיגוד באזורינו, יש את המודל היחיד בישראל לפיזור ולתחזית זיהום אוויר בזמן אמת. בגלל התערבות האיגוד, עיריית חיפה, אינה מאשרת הצבת אנטנות סלולריות לפני בדיקה אלקטרו- מגנטית של האיגוד, המפעיל גם צוות למיגון דירתי למניעת רעש בקרית מוצקין. בזכות מקצועיות האיגוד הוטל על אנשיו לפקח על עבודות מנהרת הכרמל בנושאי: זיהום אוויר, רעש ורעידות. האיגוד מפקח ישירות על מיכל האמוניה והזרמת החומרים בקו הדלק הלבן, החוצה את שכונות חיפה. בתקופתו של צבי פורר נרשמה באזור חיפה ירידה דראסטית בזיהום האוויר מדו - תחמוצת הגופרית. . כמו כן, נרשמה ירידה במספר הימים החריגים מהתקן המותר. צבי פורר מכהן גם כיו"ר פורום מנהלי היחידות הסביבתיות בישראל והוא ניסה לקדם האצלת סמכויות נרחבות ליחידות הסביבתיות, כולל הקצאת תקציבים גדולים יותר. כל כך הרבה דברים עשה האיש, שעוד כוחו במותניו- ואנו לא ידענו...
את המרצה הציג יו"ר ועדת התכניות של המועדון- אריה ברגמן. המרצה האורח, ד"ר עודד עמיחי, שבחר להרצות בנושא: "מערכות לייזר כנגד נשק תלול מסלול" הוא מומחה למערכות לייזר ואופטיקה. שימש כראש המחלקה למערכות פיזיקליות ברפא"ל, שם יזם וניהל בשנות השבעים פרויקט חדשני ומקורי בלייזר רב עוצמה, שזכה להצלחה טכנית רבה, והוביל לתוכניות יישום שונות בלייזר. היה עמית מחקר באקדמיה של הצי האמריקאי במונטריי, מהנדס ראשי במרכז לפיתוח מתקדם באלרון, מייסד מנכ"ל ונשיא של חברת אופטומיק. היה מיוזמי פרויקט נאוטילוס בראשית שנות התשעים, פרויקט אותו הוא מלווה בהתנדבות, ממניעים לאומים ומקצועיים, מראשית התפתחותו ועד היום.
המרצה פתח והדגיש את החשיבות העצומה כיום של הגנת העורף מפני נשק תלון מסלול, לאור הידיעות שבידי החיזבאללה והחמס נמצאים כ 80 אלף רקטות בטווחים קצרים ובינוניים. עוד בשנות ה שמונים הופגזה קרית שמונה במטחי קטיושות והמדינה לא נתנה לכך את דעתה. גם לירי הטילים על חיפה והצפון לא ניתן מענה שימנע את הגעת הרקטות אלינו, וזאת בזמן שהמדינה למעשה ויתרה על הבאת מענה בצורת תותח לייזר רב עוצמה, מענה קיים ועובד, שכבר הושקעו בפיתוחו למעלה מ 400 מיליון דולר ושאב הטיפוס שלו עטוף בניילונים במדבריות ניו מקסיקו. מענה פרויקט "כיפת הברזל" של שליחת טילי יירוט כנגד רקטות הקסאם אינו זמין עדיין וייקח לפחות עוד שנתיים עד שיהיה זמין. כרגע ההתחייבות היא ליוני 2010 (בלי נדר...). תותחי לייזר קצרי טווח נמצאים ב שרות ספינות חיל הים מזה שנים, וכן נמצאות מערכות שכאלו להגנה מפני נשק תלול מסלול בשימוש הצבא האמריקאי בעיראק. הבעייה שהם קצרי טווח ומשמשים להגנה על מתקנים ומחנות צבא. אחת הבעיות של מערכת כיפת ברזל היא הזמן. זמן התגובה לשליחת טיל כנגד רקטת קאסם הוא 20 עד 25 שניות, בעוד שהזמן לטיל הקסאם להגיע מעבר לגבול עזב הוא עד 15 שניות. בעיה זו אינה קיימת בתותח הלייזר שהוא מגיב במהירות מיידית.
המרצה דיווח כעל הביקורת שעלתה מדו"ח מבקר המדינה לגבי ההליכים של קבלת ההחלטות באשר לפיתוח מערכת כיפת הברזל, לאחר שהוחל לזנוח את המערכת של תותח הלייזר בארה"ב. מערכת זו, הנאוטילוס, החלה לקרום עור וגידים כאשר שמעון פרס ב 1996 סיכם עם הנשיא קלינטון על פיתוח מערכת לייזר רב עצמה שתתן מענה להגנת קריית שמונה מפני רקטות וטילים. בניסויים שבוצעו במתקני הניסוי של הצבא האמריקאי, כל סוג של טיל או אפילו פצצות פצמ"ר ששוגרו-יורטו מיידית על ידי הנאוטילוס.. נסיונות אלו בוצעו בין השנים 2002-2004 .
פיתוח מתקדם יותר של תותחי לייזר קטנים יותר וניידים יותר, הזקוקים לדלק כמקור אנרגיה ולא לחשמל פותחו אף הם לאחרונה, והיצרן היה מוכן להתחייב לייצר מערכות שכאלו תוך 18 חודשים, כלומר שניתן היה ליישם ולהביא אותן לישראל כבר בסוף שנת 2009, לפזרן לאורך גבולות הצפון ועוטף עזה ולתת מענה של חומת מגן יעילה כנגד כל סוגי הנשק תלול המסלול.
קבלת ההחלטות בדרגים שהחליטו נבעה משיקולים שונים, ביניהם אולי שיקולי מתן תעסוקה, פרויקטים ואפשרויות פיתוח לתעשיות בישראל, אולם התוצאה היא שכיום, אין עדיין פתרון זמין או מענה לאיומי הטילים, וזאת למרות שמענה הלייזר הוא על פניו הטוב ביותר והזמין יותר.
ההרצאה זכתה לשבחים רבים, והותירה טעם חמצמץ של "החמצה"- עוד החמצה של מקבלי ההחלטות שמשאירים אותנו ללא המענה הקיים הטוב ביותר כנגד איומי הטילים, הרקטות והנשק תלול המסלול. הנשיא אלברט לינקולן העניק למרצה את דגלון המועדון בתודה על ההרצאה המאלפת .
ששים שניות על מנהגי עדות : חברנו ראיד עובייד הביא דברים על צום הרמדאן :חודש הרמדאן הוא החודש התשיעי בלוח השנה ההג'רי המוסלמי. החודש נקרא בשמו זה כ- 400 שנים לפני האסלאם. השם נגזר מהמלה בערבית רמד שזה החום הלוהט של האבנים כתוצאה מהשמש היוקדת בחצי האי ערב. בחודש זה צמים המוסלמים מדי יום מעלותהשחר ועד שקיעה.
וכי למה צמים ?- בחודש זה הוכתב הקוראן לנביא מוחמד ע"י המלאך גבריאל ומוחמד אשר היה עסוק בכתיבתו, צם מעלות השחר ועד השקיעה במשך חודש ימים. מכאן הצום ומשך הצום. ממה צמים: לא אוכלים ולא שותים בכלל, גם לא מים, מעלות השחר ועד שקיעת החמה. הצום כולל גם הימנעות מעישון ויחסי מין.
מנהגי החודש:
ממנהגי חודש הרמדאן - לערוך סעודות חגיגיות בלילה. לאכול תמרים ומאכלים מתוקים באופן כללי, זכר לתמרים שאכל מוחמד כשהקוראן הוכתב לו.את זמן הצום אמורים המוסלמים להקדיש לתפילה ולעיונים בדת. המנהג הוא שמשכימים קום, אוכלים סעודה כבדה, ולאחר מכן, בערב אוכלים שוב סעודה כבדה (הנקראת - איפטאר), המלווה לפעמים במשתאות וחגיגות. הזמנת אורחים.
מי צם: בצום הרמדאן חייב כל מוסלמי בוגר שהגיע לגיל 13, בין גבר בין אישה. מהצום פטורים חולים, נשים הרות או מניקות או מי שנמצא במהלך נסיעה לפחות 80 ק"מ. צמים חייבים להשלים את ימי הצום שהחסירו במועד מאוחר ובתנאי שיהיה לפני רמדאן הבא. "לילת אל-קדר" - ליל הדין הלילה החשוב ביותר בחודש הוא "לילת אל-קדר" - ליל הדין, היום ה- 27 שבו, כך מאמינים המוסלמים, נתגלה אלוהים למוחמד לראשונה. על לילת אל-קדר נאמר שהוא "טוב יותר מאלף חודשים". ועפ"י האמונה המוסלמית בלילה זה אלוהים גוזר וחותם את דינם של כל האנשים לשנה הקרובה.
רמדאן בכל החודשים: כיוון שלוח השנה המוסלמי מבוסס על שנת הירח, יוצא שכל שנה רמדאן חל אחד עשר יום לפני היום בו חל בשנה הקודמת. השנה בקיץ ובעוד כ- 7 שנים הוא יהיה שוב בקיץ.
עיד אלפיטר : סוף החודש שרואים את תחילתו של הירח המבשר את החודש הבא בלוח ההג'רי, מתחילות חגיגות עיד אלפיטר במשך 3 ימים. مضان كريم Ramadan Kareemרמדאן כרים
"חבר מציג חבר": הפעם הציג מזכיר הכבוד משה גן-צבי את חברנו החדש יחסית צבי פורר. מי שהיה מנכ"ל שומרי המפרץ. עליו אומר ראש עיריית חיפה, יונה יהב: " צבי פורר הוא האיש שגרם לכך שרמת זיהום אוויר באזור חיפה תרד למינימום האפשרי". צבי נולד ב 1947 בבוקובינה רומניה, ועלה לארץ ב1964 לקריית חיים, שם סים את ביה,ס התיכון ולאחר מכן תואר ראשון ושני בטכניון שבחיפה. נשוי לצביה, ילידת אותה העיר- בוקובינה, עלתה לארץ ב,1958 והיא מורה יועצת עם התמחות בנושא שיפור תהליכי למידה. היא יוצרת בתחום הפרוזה והשירה.פרסמה ספר פרוזה וספר שירים שזכו בפרסים וכעת עומד לצאת ספר שירים נוסף. חברת הועד הצפוני של אגודת הסופרים בישראל. לזוג שני ילדים: בן נשוי בשם גיא , אב לנכד אחד. סיים בהצטיינות יתירה את הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים ועובד במשרד יגאל ארנון בתל אביב. הבת מיכל, לומדת כיום לאחר שסיימה בהצטיינות את לימודיה באוניברסיטת חיפה בעבודה סוציאלית,מתחילה לימודיה לתואר שני באוניברסיטה העברית בירושלים. בע"ה באמצע אוקטובר מיכל מתחתנת עם איש צבא קבע רס'ן בשריון. צבי פורר הגיע ליחידה לאיכות הסביבה של עיריית חיפה בשנת 1982, אז הועסקו ביחידה 7 עובדים והיו בה שתי תחנות ניטור בלבד. אז כיהן כיועץ לענייני איכות הסביבה של ראש העירייה, אריה גוראל ז"ל. בתחילת 83' היחידה הפכה לאיגוד ערים, וכעבור שנתיים צורפו אליה שאר הרשויות המקומיות המרכיבות כיום את האיגוד. צבי פורר כמנכ"ל, יצר מספר תקדימים בישראל בתחום איכות הסביבה: בשנת 83' הוא היה הראשון שהוציא צווים אישיים למנהלים שעברו על החוק- לתחנת הכוח של חברת החשמל, לבתי הזיקוק, לנשר, לחיפה כימיקלים ודשנים ולמפעלים הפטרוכימיים.
הוא הקים איגוד ערים לתפארת - האיגוד המקצועי ביותר הקיים היום. לאיגוד באזורינו, יש את המודל היחיד בישראל לפיזור ולתחזית זיהום אוויר בזמן אמת. בגלל התערבות האיגוד, עיריית חיפה, אינה מאשרת הצבת אנטנות סלולריות לפני בדיקה אלקטרו- מגנטית של האיגוד, המפעיל גם צוות למיגון דירתי למניעת רעש בקרית מוצקין. בזכות מקצועיות האיגוד הוטל על אנשיו לפקח על עבודות מנהרת הכרמל בנושאי: זיהום אוויר, רעש ורעידות. האיגוד מפקח ישירות על מיכל האמוניה והזרמת החומרים בקו הדלק הלבן, החוצה את שכונות חיפה. בתקופתו של צבי פורר נרשמה באזור חיפה ירידה דראסטית בזיהום האוויר מדו - תחמוצת הגופרית. . כמו כן, נרשמה ירידה במספר הימים החריגים מהתקן המותר. צבי פורר מכהן גם כיו"ר פורום מנהלי היחידות הסביבתיות בישראל והוא ניסה לקדם האצלת סמכויות נרחבות ליחידות הסביבתיות, כולל הקצאת תקציבים גדולים יותר. כל כך הרבה דברים עשה האיש, שעוד כוחו במותניו- ואנו לא ידענו...
את המרצה הציג יו"ר ועדת התכניות של המועדון- אריה ברגמן. המרצה האורח, ד"ר עודד עמיחי, שבחר להרצות בנושא: "מערכות לייזר כנגד נשק תלול מסלול" הוא מומחה למערכות לייזר ואופטיקה. שימש כראש המחלקה למערכות פיזיקליות ברפא"ל, שם יזם וניהל בשנות השבעים פרויקט חדשני ומקורי בלייזר רב עוצמה, שזכה להצלחה טכנית רבה, והוביל לתוכניות יישום שונות בלייזר. היה עמית מחקר באקדמיה של הצי האמריקאי במונטריי, מהנדס ראשי במרכז לפיתוח מתקדם באלרון, מייסד מנכ"ל ונשיא של חברת אופטומיק. היה מיוזמי פרויקט נאוטילוס בראשית שנות התשעים, פרויקט אותו הוא מלווה בהתנדבות, ממניעים לאומים ומקצועיים, מראשית התפתחותו ועד היום.
המרצה פתח והדגיש את החשיבות העצומה כיום של הגנת העורף מפני נשק תלון מסלול, לאור הידיעות שבידי החיזבאללה והחמס נמצאים כ 80 אלף רקטות בטווחים קצרים ובינוניים. עוד בשנות ה שמונים הופגזה קרית שמונה במטחי קטיושות והמדינה לא נתנה לכך את דעתה. גם לירי הטילים על חיפה והצפון לא ניתן מענה שימנע את הגעת הרקטות אלינו, וזאת בזמן שהמדינה למעשה ויתרה על הבאת מענה בצורת תותח לייזר רב עוצמה, מענה קיים ועובד, שכבר הושקעו בפיתוחו למעלה מ 400 מיליון דולר ושאב הטיפוס שלו עטוף בניילונים במדבריות ניו מקסיקו. מענה פרויקט "כיפת הברזל" של שליחת טילי יירוט כנגד רקטות הקסאם אינו זמין עדיין וייקח לפחות עוד שנתיים עד שיהיה זמין. כרגע ההתחייבות היא ליוני 2010 (בלי נדר...). תותחי לייזר קצרי טווח נמצאים ב שרות ספינות חיל הים מזה שנים, וכן נמצאות מערכות שכאלו להגנה מפני נשק תלול מסלול בשימוש הצבא האמריקאי בעיראק. הבעייה שהם קצרי טווח ומשמשים להגנה על מתקנים ומחנות צבא. אחת הבעיות של מערכת כיפת ברזל היא הזמן. זמן התגובה לשליחת טיל כנגד רקטת קאסם הוא 20 עד 25 שניות, בעוד שהזמן לטיל הקסאם להגיע מעבר לגבול עזב הוא עד 15 שניות. בעיה זו אינה קיימת בתותח הלייזר שהוא מגיב במהירות מיידית.
המרצה דיווח כעל הביקורת שעלתה מדו"ח מבקר המדינה לגבי ההליכים של קבלת ההחלטות באשר לפיתוח מערכת כיפת הברזל, לאחר שהוחל לזנוח את המערכת של תותח הלייזר בארה"ב. מערכת זו, הנאוטילוס, החלה לקרום עור וגידים כאשר שמעון פרס ב 1996 סיכם עם הנשיא קלינטון על פיתוח מערכת לייזר רב עצמה שתתן מענה להגנת קריית שמונה מפני רקטות וטילים. בניסויים שבוצעו במתקני הניסוי של הצבא האמריקאי, כל סוג של טיל או אפילו פצצות פצמ"ר ששוגרו-יורטו מיידית על ידי הנאוטילוס.. נסיונות אלו בוצעו בין השנים 2002-2004 .
פיתוח מתקדם יותר של תותחי לייזר קטנים יותר וניידים יותר, הזקוקים לדלק כמקור אנרגיה ולא לחשמל פותחו אף הם לאחרונה, והיצרן היה מוכן להתחייב לייצר מערכות שכאלו תוך 18 חודשים, כלומר שניתן היה ליישם ולהביא אותן לישראל כבר בסוף שנת 2009, לפזרן לאורך גבולות הצפון ועוטף עזה ולתת מענה של חומת מגן יעילה כנגד כל סוגי הנשק תלול המסלול.
קבלת ההחלטות בדרגים שהחליטו נבעה משיקולים שונים, ביניהם אולי שיקולי מתן תעסוקה, פרויקטים ואפשרויות פיתוח לתעשיות בישראל, אולם התוצאה היא שכיום, אין עדיין פתרון זמין או מענה לאיומי הטילים, וזאת למרות שמענה הלייזר הוא על פניו הטוב ביותר והזמין יותר.
ההרצאה זכתה לשבחים רבים, והותירה טעם חמצמץ של "החמצה"- עוד החמצה של מקבלי ההחלטות שמשאירים אותנו ללא המענה הקיים הטוב ביותר כנגד איומי הטילים, הרקטות והנשק תלול המסלול. הנשיא אלברט לינקולן העניק למרצה את דגלון המועדון בתודה על ההרצאה המאלפת .